Polévky
Na tuto polévku používám celou červenou čočku. Sice se musí namočit předem, ale nerozvaří se jako čočka půlená a do téhle polévky se mi prostě hodí víc.Budeme potřebovat:200 g celé červené čočky1 lžíce másla1 cibule2 stroužky česneku 2 mrkve1/4 malého celeru1 petržel nebo pastiňáksůlČočku si...
Není nad poctivou bramboračku s vlastnoručně nasbíranými houbami! Nejvíce ji máme rádi na podzim, kdy jsou sušené houby ještě čerstvé a voňavé. Budeme potřebovat:30 g sádla nebo másla3 větší brambory2 mrkve1/4 malého celeru1 petržel1 cibule2 stroužky česnekuhrst sušených hub2 lžíce hladké moukysůl,...
Velmi rychlá kapustová polévka, která je nenáročná na ingredience. Ideální po zimní procházce na zahřátí!
Budeme potřebovat:
3 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
1/4 kapusty
150 ml smetany (postačí na vaření)
sůl
muškátový oříšek
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou...
Časově náročnější varianta dýňové polévky, která má ale mnohem více chuti. I tak je ale velmi snadná a s minimem surovin. Dýně hokkaido má navíc tu výhodu, že se nemusí loupat, protože slupka krásne změkne.
Budeme potřebovat:
1 malá dýně hokkaido (cca 1 kg)
1 cibule
4 stroužky česneku
olivový...
Rychlá a lehká polévka bez zahuštění moukou. S pečivem vhodná jako lehký oběd nebo večeře.
Budeme potřebovat:
1 střední cibule
1 stroužek česneku
3 lžíce másla
250 g žampionů
3 střední brambory
150 ml smetany
mletý muškátový oříšek
sůl a čerstvě mletý pepř
Cibuli a česnek oloupeme a oboje...
Ideální polévka do zimních měsíců, která zahřeje a zasytí. Kdo má rád pikantní, může přidat čerstvé nebo sušené chilli papričky. Je velmi snadná, i když vaření zabere více času. Ten můžeme ušetřit použitím fazolí v konzervě, ale do této polévky se určitě vyplatí použít suché a uvařit je....