Polévky

Na tuto polévku používám celou červenou čočku. Sice se musí namočit předem, ale nerozvaří se jako čočka půlená a do téhle polévky se mi prostě hodí víc.Budeme potřebovat:200 g celé červené čočky1 lžíce másla1 cibule2 stroužky česneku 2 mrkve1/4 malého celeru1 petržel nebo pastiňáksůlČočku si...
Není nad poctivou bramboračku s vlastnoručně nasbíranými houbami! Nejvíce ji máme rádi na podzim, kdy jsou sušené houby ještě čerstvé a voňavé. Budeme potřebovat:30 g sádla nebo másla3 větší brambory2 mrkve1/4 malého celeru1 petržel1 cibule2 stroužky česnekuhrst sušených hub2 lžíce hladké moukysůl,...
Velmi rychlá kapustová polévka, která je nenáročná na ingredience. Ideální po zimní procházce na zahřátí! Budeme potřebovat: 3 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 1/4 kapusty 150 ml smetany (postačí na vaření) sůl muškátový oříšek V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou...
Časově náročnější varianta dýňové polévky, která má ale mnohem více chuti. I tak je ale velmi snadná a s minimem surovin. Dýně hokkaido má navíc tu výhodu, že se nemusí loupat, protože slupka krásne změkne. Budeme potřebovat: 1 malá dýně hokkaido (cca 1 kg) 1 cibule 4 stroužky česneku olivový...
Rychlá a lehká polévka bez zahuštění moukou. S pečivem vhodná jako lehký oběd nebo večeře. Budeme potřebovat: 1 střední cibule 1 stroužek česneku 3 lžíce másla 250 g žampionů 3 střední brambory 150 ml smetany mletý muškátový oříšek sůl a čerstvě mletý pepř Cibuli a česnek oloupeme a oboje...
Ideální polévka do zimních měsíců, která zahřeje a zasytí. Kdo má rád pikantní, může přidat čerstvé nebo sušené chilli papričky. Je velmi snadná, i když vaření zabere více času. Ten můžeme ušetřit použitím fazolí v konzervě, ale do této polévky se určitě vyplatí použít suché a uvařit je....